Uitvalschermen

Biedt effectieve bescherming tegen direct zonlicht op ramen en deuren.

Beheers comfort efficiënt met uitvalschermen van Sfeermaeckers 

Uitvalschermen zijn externe schermen die je moeiteloos aan de buitenkant van je ramen kunt installeren. Het hoofddoel? Warmte binnenhouden tijdens de winter en koelte bewaren tijdens de zomer. Vervaardigd uit diverse materialen, waarbij aluminium de meest voorkomende keuze is, bieden uitvalschermen veelzijdigheid in kleuren en stijlen. Ontdek hoe uitvalschermen het comfort in jouw woning kunnen verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Uitvalschermen: de perfecte combinatie van efficiëntie en eenvoudigheid 

Uitvalschermen dragen bij aan energiebesparing door de temperatuur in huis te reguleren en dempen geluid van buitenaf. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en kunnen ze kosteneffectief zijn. 

Hoewel uitvalschermen vele voordelen bieden, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke nadelen. Sommige mensen vinden dat ze het uiterlijk van een huis kunnen aantasten. Onderhoud kan ook een aandachtspunt zijn, omdat vuil en vlekken ontsierend kunnen zijn. Ontdek hoe Sfeermaeckers deze mogelijke nadelen kunnen minimaliseren. Neem contact op voor advies op maat

Diverse uitvalschermen voor optimaal zonwering en comfort 

Ontdek de verschillende types uitvalschermen die aansluiten op jouw behoeften. Reguliere uitvalschermen met vaste armen zijn standaard, maar voor kustgebieden of grote hoogtes raden wij windvaste modellen aan. Contacteer, of kom langs in onze showroom en ontdek meer over de diverse typen armen die beschikbaar zijn en kies de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie. 

Ontdek ons ruime aanbod aan zonweringoplossingen, waaronder uitvalschermen, horren en terrasoverkappingen. Kies uit standaard of exclusieve modellen, afgestemd op jouw voorkeuren en behoeften. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor persoonlijk advies. 

Ontdek onze opties: Elektrisch of handmatig uitvalscherm 

Bij de keuze voor een uitvalscherm is het cruciaal om te bepalen of je gaat voor elektrische of handmatige bediening. Deze beslissing wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de kwaliteit van de gevel en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Een professionele montage vereist bedrading in de gevel, wat van invloed kan zijn op de keuze.

Wanneer gemak en moderniteit voorop staan, is een elektrisch uitvalscherm met afstandsbediening een uitstekende keuze. Onze assortiment werkt bijvoorbeeld nauw samen met Somfy, wereldwijd bekend om hun toonaangevende motoren. 

Voor degenen die houden van een meer traditionele benadering, biedt handmatige bediening met een slingerstang een praktische oplossing. Met de slingerstang kunt u eenvoudig het knikarmscherm handmatig uitklappen of terugtrekken. Ontdek de eenvoud en toegankelijkheid van handmatige uitvalschermen. Benieuwd naar de beste optie voor jouw situatie? Neem contact op voor deskundig advies en ontvang een vrijblijvende offerte!

PRIJS: MAAT EN SOORT AFHANKELIJK

Bekijk meer zonwering

uitvalschermen

Ruimtebesparend

 • Zonbescherming: Biedt effectieve bescherming tegen direct zonlicht op ramen en deuren.
 • Ruimtebesparend: Ideaal voor smalle ruimtes waar een volledige luifel niet mogelijk is.
 • Aanpasbare hoeken: Hoek van uitval kan worden aangepast voor optimale schaduw.
 • Duurzaam materiaal: Vervaardigd uit weerbestendige stoffen die lang meegaan.
 • Veelzijdige designs: Verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen om bij de esthetiek van het gebouw te passen.

ROLLUIKEN

Biedt extra beveiliging tegen inbraken.

 • Optimale beveiliging: Biedt extra beveiliging tegen inbraken.
 • Uitstekende isolatie: Vermindert warmteverlies en houdt interieurs comfortabel.
 • Geluidsreductie: Helpt externe geluiden te dempen voor een rustigere omgeving.
 • Privacybescherming: Blokkeert zicht van buitenaf volledig wanneer gesloten.
 • Duurzame constructie: Gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden.

SCREENS

 Blokkeert UV-straling en vermindert warmte

 • Effectieve zonwering: Blokkeert UV-straling en vermindert warmte zonder licht volledig uit te sluiten.
 • Zicht naar buiten: Behoudt het uitzicht naar buiten terwijl privacy binnen gewaarborgd blijft.
 • Modern design: Minimalistisch en esthetisch aantrekkelijk, integreert naadloos met moderne architectuur.
 • Energiebesparend: Helpt de koelingskosten te verlagen door zonnewarmte te weren.
 • Weer- en windbestendig: Ontworpen om duurzaam en onderhoudsarm te zijn.

De werkwijze van sfeermaeckers

Zorgeloos genieten van jouw (nieuwe) zonwering begint bij een goede voorbereiding en de juiste opbouw. Daarom nemen wij graag alle zorg uit handen.

1. SELECTIE MAKEN

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom kun je altijd bij onze winkel terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek op basis van jouw persoonlijke situatie.

2. INMEETSERVICE

Zonwering uitgekozen? Top! Om er zeker van te zijn dat jij je geen zorgen hoeft te maken of alles gaat passen, komen we van tevoren graag de situatie bekijken en definitief inmeten.

3. BESTELLEN

Nadat we alles definitief hebben ingemeten, bestellen wij jouw raambekleding bij de fabriek. Wij houden je op de hoogte van dit proces, en zodra alles klaar is, nemen we contact met je op om een geschikte aflever- en installatiedatum af te spreken.

4. MONTAGE

Onze ervaren monteurs zorgen voor de juiste kwalitatieve montage van jouw op maat gemaakte zonwering. Zo kan jij hier jaren van genieten.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een uitvalscherm?

Uitvalschermen bieden effectieve zonwering en verminderen de directe zonnestralen die door ramen binnenkomen, zonder volledig het zicht of de natuurlijke lichtinval te blokkeren.

Waar zijn uitvalschermen het meest geschikt voor?

Ze zijn perfect voor hogere ramen waar geen doorloop nodig is, zoals ramen aan de straatkant of op hogere verdiepingen.

Hoe onderhoud ik mijn uitvalscherm?

Uitvalschermen vergen weinig onderhoud; ze moeten regelmatig schoongemaakt worden met water en een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen.