MARKIEZEN

Voegt een traditionele en elegante charme toe aan elk gebouw.

Ontdek de veelzijdigheid van markiezen bij Sfeermaeckers 

Benieuwd naar de multifunctionaliteit van markiezen? Deze elegante zonneschermen, die lijken op sfeervolle overkappingen, zijn niet alleen effectief tegen zonlicht, maar reguleren ook de temperatuur in de ruimte. Gemaakt van diverse materialen zoals stof, hout of aluminium, kunnen sommige markiezen zelfs voorzien worden van een verwarmingselement om de ruimte onder de overkapping aangenaam warm te houden. De mogelijkheid van automatisch openen en sluiten, gebaseerd op zonlichtintensiteit, voegt een geavanceerd tintje toe, maar vereist wel specifieke accessoires en een motor. 

Markiezen: Meer dan alleen een zonwering 

Naast hun functie als zonnescherm, kunnen markiezen ook dienen als effectief windscherm, waardoor ongewenste wind buiten blijft. Bijzonder handig op plekken met veel wind, zoals aan de kust. De veelzijdigheid van markiezen maakt ze geschikt voor diverse toepassingen. Welk doel je ook voor ogen hebt, er is een geschikte markies voor jouw behoeften. Benieuwd naar de multifunctionaliteit van markiezen? Neem vandaag nog contact op voor markiezen advies op maat of vraag een vrijblijvende offerte aan! 

Elektrisch of handmatig: Bepaal jouw bedieningsgemak 

Bij Sfeermaeckers heb je de keuze tussen elektrische en handmatige markiezen. Ontdek het gemak van elektrische bediening en de mogelijkheid om deze aan te sluiten op een Smart Home systeem. Of kies voor handmatige bediening, ideaal als je zelf de installatie wilt uitvoeren. Ervaar het ultieme bedieningsgemak. Neem contact op voor advies over jouw ideale markies of vraag een offerte aan! 

Ontdek de perfecte markiezen voor jouw stijl 

Kies voor een klassieke uitstraling met onze houten markiezen, beschikbaar in grenen en hardhout. Hardhout biedt een hogere duurzaamheidsklasse, maar vergeet niet dat de houten omkasting elke 5-7 jaar geschilderd moet worden. Ervaar de tijdloze charme en vraag nu een offerte aan om jouw buitenruimte te verfraaien. 

Voor een modernere en onderhoudsarme esthetiek hebben we aluminium en kunststof markiezen. Ontdek de duurzaamheid van deze materialen, maar let op: combineer een aluminium omkasting alleen met een aluminium korf. Breng een moderne uitstraling naar jouw buitenruimte met onze aluminium of kunststof markiezen. Vraag vandaag nog een offerte aan! 

Markiezen op maat: Perfect passend voor jouw ruimte

Bij Sfeermaeckers streven we ernaar om aan al jouw wensen te voldoen als het gaat om markiezen. Of je nu op zoek bent naar een markies van 60 centimeter breed of een grotere variant van 650 centimeter breed, wij leveren maatwerk dat perfect aansluit op jouw behoeften. Het bestelproces bij Sfeermaeckers is moeiteloos en zorgeloos, dankzij onze duidelijke meetinstructies en optionele montageservice. 

Bij ons staat niet alleen maatwerk hoog in het vaandel, maar ook kwaliteit en betaalbaarheid.  Bij Sfeermaeckers geloven we dat iedereen recht heeft op hoogwaardige producten zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Wanneer je onze showroom bezoekt, wij staan garant voor een uitgebreide assortiment markiezen die aan jouw verwachtingen voldoen. Benieuwd naar de opties? Onze showroom biedt je de mogelijkheid om de kwaliteit van onze producten zelf te ervaren en deskundig advies te ontvangen van ons vriendelijke personeel.

PRIJS: MAAT EN SOORT AFHANKELIJK

Bekijk meer zonwering

SCREENS

 Blokkeert UV-straling en vermindert warmte

 • Effectieve zonwering: Blokkeert UV-straling en vermindert warmte zonder licht volledig uit te sluiten.
 • Zicht naar buiten: Behoudt het uitzicht naar buiten terwijl privacy binnen gewaarborgd blijft.
 • Modern design: Minimalistisch en esthetisch aantrekkelijk, integreert naadloos met moderne architectuur.
 • Energiebesparend: Helpt de koelingskosten te verlagen door zonnewarmte te weren.
 • Weer- en windbestendig: Ontworpen om duurzaam en onderhoudsarm te zijn.

uitvalschermen

Ruimtebesparend

 • Zonbescherming: Biedt effectieve bescherming tegen direct zonlicht op ramen en deuren.
 • Ruimtebesparend: Ideaal voor smalle ruimtes waar een volledige luifel niet mogelijk is.
 • Aanpasbare hoeken: Hoek van uitval kan worden aangepast voor optimale schaduw.
 • Duurzaam materiaal: Vervaardigd uit weerbestendige stoffen die lang meegaan.
 • Veelzijdige designs: Verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen om bij de esthetiek van het gebouw te passen.

ROLLUIKEN

Biedt extra beveiliging tegen inbraken.

 • Optimale beveiliging: Biedt extra beveiliging tegen inbraken.
 • Uitstekende isolatie: Vermindert warmteverlies en houdt interieurs comfortabel.
 • Geluidsreductie: Helpt externe geluiden te dempen voor een rustigere omgeving.
 • Privacybescherming: Blokkeert zicht van buitenaf volledig wanneer gesloten.
 • Duurzame constructie: Gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden.

De werkwijze van sfeermaeckers

Zorgeloos genieten van jouw (nieuwe) zonwering begint bij een goede voorbereiding en de juiste opbouw. Daarom nemen wij graag alle zorg uit handen.

1. SELECTIE MAKEN

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom kun je altijd bij onze winkel terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek op basis van jouw persoonlijke situatie.

2. INMEETSERVICE

Zonwering uitgekozen? Top! Om er zeker van te zijn dat jij je geen zorgen hoeft te maken of alles gaat passen, komen we van tevoren graag de situatie bekijken en definitief inmeten.

3. BESTELLEN

Nadat we alles definitief hebben ingemeten, bestellen wij jouw raambekleding bij de fabriek. Wij houden je op de hoogte van dit proces, en zodra alles klaar is, nemen we contact met je op om een geschikte aflever- en installatiedatum af te spreken.

4. MONTAGE

Onze ervaren monteurs zorgen voor de juiste kwalitatieve montage van jouw op maat gemaakte zonwering. Zo kan jij hier jaren van genieten.

Veelgestelde vragen

Wat onderscheidt markiezen van andere zonweringsopties?

Markiezen hebben een klassieke, elegante uitstraling die zowel de zon blokkeert als een stijvolle meerwaarde biedt aan het exterieur van uw huis of bedrijfpand.

Kunnen markiezen op maat gemaakt worden?

Ja, markiezen kunnen volledig op maat gemaakt worden om aan uw specifieke voorkeuren en de afmetingen van uw ramen of gevel te voldoen.

Wat is het onderhoudsregime voor markiezen?

Markiezen dienen regelmatig gereinigd te worden om ze in goede staat te houden. Het is aanbevolen om ze jaarlijks professioneel te laten reinigen en te inspecteren op eventuele schade of slijtage.